علامه مصباح یزدی: تقویت شناخت‌های بنیادین دینی، ضامن ایمان و ارزش‌های انقلاب اسلامی

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به این که برخی از افراد بعد از امام (ره)، راهشان را عوض کردند، خاطر نشان کرد: همان گونه که بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص)، انحرافات مهمی در جامعه اسلامی به وجود آمد، امروز نیز ترس آن وجود دارد که برخی ارزش‌ها که با خون صدها هزار از بهترین فرزندان این کشور، آبیاری شده است، پرپر شود و به تدریج این ارزش‌ها فراموش شود و جای خود را به ارزش‌های الحادی و غربی بدهد و اشرافی گری در جامعه رواج یابد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع طلاب خواهر شرکت کننده در طرح ولایت مردمی تهران، ضمن تبریک دهه کرامت، با بیان این‌که آدمی چند صباحی در این عالم، بخشی از زندگی را تجربه می‌کند که نسبت به بخش اصلی زندگی جاودانه در آخرت حتی مانند یک پلک زدن هم نیست، اظهار داشت: همین لحظه کوتاه ارزش بسیاری دارد، چرا که در واقع عامل تعیین کننده سرنوشت ابدی ماست؛ لذا باید قدر این زندگی را دانست و از لحظه لحظه این عمر استفاده کرد.

علامه مصباح یزدی با اشاره به این‌که بسیاری از انسان‌ها توجهشان تنها زندگی دنیا و لوازم این زندگی است، ادامه داد: هر چند بسیاری از ما، به برکت زحمات پدران و مادران و علمای گذشته به اصول دین و معاد معتقدیم، اما متأسفانه این اعتقادات کمتر در رفتار ما اثرگذار است؛ انسان برای یک سفر چند روزه و اقامت چند ساعته در یک شهر برنامه ریزی می‌کند، اما برای سفر و اقامت ابدی، آن چنان که باید توجه لازم را ندارد.

وی با بیان این‌که گاهی برخی حوادث انسان‌ها را از خواب غفلت بیدار می‌کند، ادامه داد: به عنوان نمونه، 8 سال دفاع مقدس حادثه ای بود که بسیاری از انسان‌ها را از خواب غفلت بیدار کرد؛ عده ای به درجات متعالی رسیدند و در سایه آن مردم دیگر نیز از غفلت بیدار شدند؛ اما این حادثه به مرور دوباره در حال سپرده شدن به فراموشی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی اظهار داشت: مردم خوابند و با مرگ، تازه از خواب بیدار می‌شوند؛ البته انبیاء آمده اند تا ما را در همین دنیا، از خواب غفلت بیدار کنند و در فکر ما اثر گذاشته و پایه‌های فکری ما را مستحکم کنند و در کنار آن دستوراتی داده اند تا با عمل به آن ها، این ریشه‌ها آبیاری شود.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، اظهار داشت: طبق فرمایش قرآن، هر پیامبری که آمده است، توسط مردم متهم به جنون و دروغ‌گویی شده، آزار‌های فراوانی از سوی مردم متوجه وی شده است. ما علیرغم این‌که پیامبر (ص) را ندیده ایم، بحمدالله ایمان آورده ایم، اما آن چنان که باید، نسبت به ایشان وفادار نبوده ایم و از میراث ایشان استفاده نکرده ایم، و اهتمام ما نسبت به آموزه های بیگانگان بیشتر است تا نسبت به آموزه‌های الهی که توسط پیامبر (ص) به ما رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نعمت بزرگ انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی اظهار داشت: خداوند به ما این نعمت را عطا کرد که امام خمینی (ره) را درک کنیم که یادآور اجدادش اهل بیت (ع) بود، و حرکتی را در این کشور به راه انداخت که برکاتش روز به روز بیشتر مشخص می‌شود.

وی با اشاره به نمونه‌هایی اظهار داشت: جامعه ما امروز امتیازاتی دارد که حتی یک صدم آن را کمتر می‌توان در سایر جوامع یافت. برای شکر این نعمت باید اولا نعمتی که به ما رسیده قدرش را بدانیم، و ثانیا دستاوردهای آن را حفظ کنیم تا از دست نرود، و ثالثا بر حجم این دستاوردها و برکاتش بیافزاییم و نهال غرس شده انقلاب را آبیاری کنیم تا درخت تنومندی شود که از سایه آن، همه بشریت نیز بهره مند شود،‌ زیرا انقلاب اسلامی این ظرفیت را دارد.

آیت الله مصباح یزدی با بیان این‌که وجود پیامبر اکرم (ص)، بزرگترین نعمتی بود که خداوند متعال برای انسانیت آفرید، اما بعد از وفاتش طولی نکشید که انحرافات زیادی در امتش به وجود آمد، افزود: این ویژگی آدم مختار است که می‌تواند سال‌ها مسیری را برود، اما در یک لحظه راهش را تغییر دهد،‌ و این مسئله از آغاز خلقت تاکنون وجود داشته و دارد، و امروز نیز افرادی هستند که بعد از وفات امام (ره) مسیر خود را عوض کرده اند.

وی با اشاره به داستان بنی اسرائیل اظهار داشت: بنی اسرائیل سال‌ها دعا کردند که خداوند پیامبری برایشان بفرستد؛ ولی همان بنی اسرائیل که خودشان معجزات حضرت موسی (ع) را دیدند و به واسطه او از دست فرعون نجات یافتند، به سادگی فریب فردی را خوردند که یک گوساله ساختگی را خدا می‌نامید.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: همان گونه که بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص)، انحرافات مهمی در جامعه اسلامی به وجود آمد، امروز نیز ترس آن وجود دارد که برخی ارزش‌ها که با خون صدها هزار از بهترین فرزندان این کشور آبیاری شده است، پرپر شود و آرام آرام این ارزش‌ها فراموش شود و جای خود را به ارزش‌های الحادی و غربی بدهد و اشرافی گری در جامعه رواج یابد.

استاد اخلاق حوزه علمیه با طرح این سئوال که برای مبتلا نشدن به چنین آفاتی باید چه کنیم، پاسخ داد: بنده از تجربه هفتاد سال طلبگی آموخته ام که قدم اول این است که پایه‌های ایمانمان را تقویت کنیم، و شرط لازم آن شناخت‌های بنیادی است. در حالی که تأثیر این آموزه‌های بنیادین در عمل و سرنوشت انسان‌ها فراوان است، متأسفانه کمتر به آن پرداخته می‌شود. به‌ویژه، در این زمان که دشمنان با شیوه‌های مختلف با شبهات خود، اعتقادات ما را نشانه گرفته اند، نیاز به تقویت این مبانی بیشتر شده است.

وی با تأکید بر این‌که شرط اول یافتن راه سعادت این است که پایه‌های فکری را تقویت کرده و آن را باور داشته باشیم، ادامه داد: امروز اینترنت و گوشی‌های تلفن همراه که یک وسیله است و می‌توان استفاده‌های مطلوب هم از آن داشت، متأسفانه به وسیله ای تبدیل شده که دشمنان سوء استفاده کنند و دین جوانان ما را هدف بگیرند.

این استاد فلسفه اسلامی اظهار داشت: محتوای آموزشی عصاره مجموعه آموزش هایی است که حتی عمر یک انسان پژوهشگر هم برای شناخت تفصیلی همه آن ها کفاف نمی دهد. طرح ولایت حاصل عمر عده ای است که به صورت خلاصه و فشرده، همه اندیشه‌های بنیادین اسلام را مورد توجه قرار داده است تا در مدت کوتاهی قابل آموزش به دیگران باشد، و این نعمتی برای شماست که موفق شده‌اید از آن استفاده کنید.

گفتنی است دیدار علامه مصباح یزدی با جمعی از طلاب خواهر شرکت کننده در طرح ولایت مردمی تهران، چهاردهم مردادماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.

برای دریافت صوت این جلسه اینجا را کلیک کنید!