علامه مصباح یزدی: امروز بزرگترین خطر برای نظام اسلامی، خطر فرهنگی است

آیت الله مصباح یزدی ضمن تشریح نعمت انقلاب اسلامی و رهبری الهی آن، اظهار داشت: باید توجه داشت، وجود این نعمت تنها در اثر تجربه نظامی و سیاسی نیست، بلکه به خاطر تقویت ایمان است؛ لذا در چنین شرایطی که دشمن، ایمان جوانان ما را هدف قرار گرفته است، بزرگترین دشمنی با نظام اسلامی نه در بعد نظامی و اقتصادی، بلکه در بعد فرهنگ و ایمان جوانان ماست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع تعدادی از اعضای نیروی دریایی سپاه با اشاره به وجود نهادی برای دفاع در هر جامعه متمدن، علت آن را این دانست که تجربه نشان داده است که در بین انسان‌ها افرادی پیدا می‌شوند که به دنبال تضییع حق دیگران و تجاوز به حقوق آن‌ها هستند، و نتیجه گرفت که کشور ما نیز به عنوان یک کشور اسلامی، استثناء نیست و نهاد دفاعی کشور به چند سازمان سپرده شده است.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به این‌که یک وظیفه مشترک که روح این نهاد را تشکیل می‌دهد، در نهادهای دفاعی همه کشور‌ها وجود دارد و آن دور کردن خطر نظامی از این سرزمین است، افزود: اما در تشخیص خطر و این‌که چگونه باید با آن مقابله کرد، بین کشور‌ها با توجه به نظام ارزشی شان کمابیش تفاوت هایی وجود دارد.

وی افزود: تا پیش از انقلاب اسلامی برداشت عمومی مردم از دفاع، تنها دفاع دربرابر حمله نظامی و تجاوز به خاک میهن بود و تفاوتی بین ارتش ایران به عنوان تنها نهاد دفاعی ایران با ارتش‌های دیگر دنیا نبود،‌ درحالی که در اسلام علاوه بر دفاع از سرزمین، جان، اموال و ناموس مسلمانان، ارزش‌های دیگری نیز مطرح، و دفاع از آنها واجب شده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که نظام اسلامی برای احیای باورها و ارزش‌های اسلامی تشکیل شده است، ادامه داد: طبعا باید از خطراتی که باورها و ارزش‌های اعتقادی نظام را نشانه گرفته است نیز  دفاع کرد. لذا دفاع در نظام اسلامی، گاه در حوزه فرهنگی است که متصدیان خاص خود را دارد و با بحث و روشنگری و تبیین حل می‌شود؛ گاه در بعد اقتصاد دربرابر فشار دشمن بر اقتصاد نظام اسلامی است، و گاه نیز در بعد نظامی است که باید برای مقابله با آن، با تقویت نظامی آماده دفاع بود.

وی ضمن تشریح نعمت انقلاب اسلامی و رهبری الهی آن، اظهار داشت: باید توجه داشت، وجود این نعمت تنها در اثر تجربه نظامی و سیاسی نیست، بلکه به خاطر تقویت ایمان است؛ لذا در چنین شرایطی که دشمن، ایمان جوانان ما را هدف قرار گرفته است، بزرگترین دشمنی با نظام اسلامی نه در بعد نظامی و اقتصادی، بلکه در بعد فرهنگ و ایمان جوانان ماست.

آیت الله مصباح با اشاره به نعمت وجود رهبری که به بهترین وجه جامعه اسلامی را در بحران‌ها حفظ و هدایت کرده است، اظهار داشت: خداوند کسی را به ما عطا فرموده که در تاریخ در بین رهبران اسلامی، کم نظیر است و دوست و دشمن به عظمت و اقتدار و پاکی وی گواهی می‌دهند، در حالی که 30 سال مسئولیت کشور را آن هم در حساس ترین شرایط اجتماعی و سیاسی بر عهده داشته، و نقطه ضعف یا اشتباه قابل اثباتی از او مشاهده نشده است.

وی حاضران را  وارث خون‌های بیش از 200 هزار شهید بی مانند انقلاب و دفاع مقدس دانست، و حفظ این میراث و دستاوردهای آن‌ را به حفظ ایمان جامعه معرفی کرد، چرا که اگر ایمان تضعیف شود، همه این دستاوردها بر باد رفته است و گویا ما 200 هزار نفر از بهترین افراد را با دست خودمان از بین برده ایم.

علامه مصباح یزدی با تأکید مجدد بر این‌که هویت این نظام به ارزش‌ها و اعتقادات اسلامی است، اظهار داشت: وظیفه انسانی، ملی و دینی ما این است که ابتدا از ایمان افراد جامعه دفاع کنیم، زیرا هرچند محافظت از حتی یک جزیره که خیلی قابل سکونت هم نیست، مهم است، ولی دفاع از ایمان جوانان که در واقع رکن نظام اسلامی است، از آن مهم‌تر است.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این‌که برای دفاع نظامی از کشور، آموزش نظامی و ابزار آلات و سلاح‌های جنگی لازم است، ادامه داد: اما این دو، برای دفاع از نظام اسلامی، کافی نیست؛ چرا که روح همه این ها، ایمان است؛ اگر ایمان باشد، همه این‌ها به درد می‌خورد، و اگر ایمان نبود، با وجود همه این ها، می‌تواند خیانتی صورت بگیرد و مثلا کودتایی رخ دهد و همان امکانات نظامی در جهت دشمنی با نظام صرف شود!

وی رشد ایمان را یک فرآیند تدریجی دانست که شرط لازم آن شناخت صحیح است، و افزود: اگر معرفت صحیح داشته باشیم، می‌دانیم چرا می‌جنگیم و می‌فهمیم که آیا آنچه که برایش می جنگیم، ارزش آن را دارد تا جان را فدایش کنیم یا خیر، و در سایه شناخت و معرفت است که متوجه می‌شویم آیا یمن و سوریه و عراق نیز به ما ربط دارد یا خیر!

وی در جمع بندی اظهارات خود گفت: نتیجه این‌که نهاد نظامی در جمهوری اسلامی ایران مانند نهاد دفاعی سایر کشور‌ها، صرفا برای دفاع از خاک نیست؛ بلکه ایثارگری و گذشتن از جان در راه ارزشهاست که هنر می‌باشد؛ تفکر و نگاهی که بذر آن توسط مکتب امام حسین (ع) فراهم شد.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این‌که حضرت امام خمینی (ره) مکتب امام حسین (ع) را احیا کرد و به امام حسین لبیک گفت، خاطر نشان کرد: تا قبل از آن، یاد مکتب امام حسین (ع) در اشک و عزاداری خلاصه شده بود، اما امام (ره) از این سرمایه بهترین استفاده را برد، و به مردم یاد داد که با این سرمایه عظیم باید زندگی و جامعه خود را بسازند و جان خود را در این راه بدهند، و بعد از ایشان نیز جانشین صالح ایشان، این نهال را تقویت و آبیاری کرد.

وی با اشاره به جان‌فشانی داوطلبانه مدافعان حرم اهل بیت علیهم‌السلام، آن را نشانه غنای مکتب امام حسین (ع) دانسته، اظهار داشت: وظیفه ما این است که ابتدا شناخت و معرفت خود را بالا ببریم و با خودسازی، مسئولیت خود را بهتر شناخته،‌ به آن عمل کنیم، تا اگر روزی عاشورای دیگری برپا شد، در لشگر حسین (ع) باشیم.

گفتنی است دیدار جمعی از اعضای نیروی دریایی سپاه با علامه مصباح یزدی، دوشنبه یک شهریور ماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.