علامه مصباح: تقویت حوزه‌های علمیه به برکت انقلاب اسلامی، جای شکرگزاری دارد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: در گذشته حوزه علمیه نماد عقب‌افتادگی و جهالت معرفی می‌شد و اجازه داده نمی‌شد که استعدادهای طلاب در زمینه‌های گوناگون فرصت بروز و ظهور یابد، تا آثارشان عرضه شود و در دسترس مردم قرار گیرد. اگر حوزه علمیه امروزی با آن حوزه مقایسه شود در می‌یابیم که ظرفیت‌های به وجود آمده در حوزه جای بسی شکرگزاری دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، جمعی از اعضای مجمع عالی حکمت اسلامی به مناسبت برگزاری مراسم بزرگداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی، حكیم طهران با رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) دیدار کردند.

علامه مصباح یزدی در این مراسم  اظهار داشت: برگزاری چنین مراسم بزرگداشتی قدمی است در راه پیشرفت علم؛ چرا که هر چه دانشمندان  بیشتر شناسانده شوند و آثارشان در دسترس قرار بگیرد، در واقع به آن علم خدمت شده است؛ از سوی دیگر جای بسی خوشحالی است که حوزه علمیه در کنار تدریس و تحقیق، این مسائل را نیز مورد توجه قرار داده و متكفل آن شده است.

وی افزود: همین که امروز حوزه دارای چنین ظرفیتی است، جای شکرگزاری دارد؛ مخصوصاً اگر حوزه امروز، با حوزه قبل از انقلاب مقایسه شود که نماد عقب‌افتادگی و جهالت معرفی می‌شد و اجازه داده نمی‌شد که استعدادهای طلاب فرصت بروز یابد، تا آثارشان عرضه شود و در دسترس مردم قرار گیرد.

آیت‌الله مصباح یزدی خطاب به حاضران گفت: کاری که دوستان انجام داده‌اند، از چند جهت قابل ارزیابی است: جهت اول این که افرادی بدون هیچ الزامی، و صرفاً به خاطر علاقه به علم، و برای ارتقای سطح فکری جامعه، وقتشان را صرف جمع‌آوری آثار چنین اندیشمند کرده، و با دقت و تأمل در شکل و محتوا، آنها را نشر داده‌اند؛ این، کاری ارزنده و قابل تقدیر است؛ از جهت دیگر، موضوع این آثار كه حکمت اسلامی‌است، انتخاب شایسته‌ای است. شاید اهمیت چنین موضوعی برای مردم چندان روشن نباشد، و از همین رو شخصیتی که این همایش برای بزرگداشت وی برگزار شده، در بین مردم معروف نیست و فقط خواص علما ایشان را می‌شناسند؛ لذا از این زاویه نیز معلوم می‌شود كه این کار تا چه اندازه می‌تواند اهمیت داشته باشد.

وی افزود: از جهت دیگر، تأثیرگذاری این کار در جامعه است؛ زیرا فلسفه و حکمت دارای جایگاه مهمی است؛ هر چند دیدگاه‌های متضادی در باره آن وجود دارد.

این استاد برجسته فلسفه در ادامه گفت: آنچه گفته شد، در باره ارزش فعلی کار است؛ اما اگر از جهت فاعلی نیز به کار نگریسته شود، معلوم می‌شود کسانی که مخلصانه متکفل چنین کاری شده‌اند، تا چه حد سود برده‌اند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم خاطر نشان كرد: در فرهنگ اسلامی، ارزش کارها منوط به قصد قربت و اخلاص است. در این زمینه، همه ما باید به یک‌دیگر اخلاص در عمل را توصیه و یادآوری کنیم؛ یعنی بعد از این که کاری را انتخاب کردیم که دارای حسن فعلی بوده و در میان کارها دارای اهمیت و اولویت بیشتری است، باید به گونه‌ای مشغول به انجام آن کار شویم، که خودمان نیز بهترین استفاده و بهره را از آن ببریم.

وی ادامه داد: اگر کاری با اخلاص انجام شود، هر قدمی‌در راه انجام آن برداشته شود، مشمول رحمت الهی است؛ اما اگر کاری خالصانه برای خدا نبود، هر قدر كه کاری عالی و در نهایت حسن فعلی باشد، اما خودمان در انجام آن خیلی ضرر کرده‌ایم.

آیت‌الله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: سعی کنیم در هر فرصتی درباره نیتمان بیاندیشیم، و به یك‌دیگر نسبت به اخلاص در عمل توصیه کنیم؛ سعی کنیم کارمان فقط برای خدا باشد، و مطمئن باشیم كه اگر چنین شد، آن کار بهتر و کامل‌تر انجام می‌شود و نگرانی ما کمتر خواهد شد؛ سودش نیز برای جامعه بیشتر خواهد بود، و از همه مهم تر، خودمان بهره والاتری از کار خواهیم برد.

گفتنی است دیدار جمعی از اعضای مجمع عالی حکمت اسلامی به مناسبت برگزاری همایش حكیم طهران برای بزرگداشت مرحوم آقاعلی مدرس زنوزی با علامه مصباح یزدی، یکم اردیبهشت ماه سال‌جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

 

آخرین محتوای سایت

تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...